PIPOC 2007  
       
  LANGKAWI INTERNATIONAL DIALOGUE  
       
  IKIM :THE ROLE OF ISLAMIC  
       
  KL OIC HEALTH  
       
  PERAK ROYAL EVENT  
       
  DEVELOPING 8 (D8) MINISTERS MEETING ON FOOD SECURITY  

 
 
 

Mac 23, 2019 -Sabtu

 
  ENTEGRIS MEMPERLUASKAN STATE-OF-THE-ART FACILITY CLEAN MANUFACTURING DI MALAYSIA

Friday 09/11/2018


Tetamu dari Samsung, Micron dan Pegawai-pegawai atasan daripada pihak berkuasa kerajaan tempatan bersama-sama dengan pihak atasan Entegris merasmikan acara bagi meraikan pelaburan tambahan sebanyak USD30 juta untuk menambah kapasiti pembuatan di Kulim.Dari kiri ke kanan YB Tan Kok Yew, Exco Industri & Pelaburan, Kerajaan Tempatan dan Perumahan, Kedah, Malaysia; Paul Magoon, Vice President, Wafer and Reticle Handling, AMH Division, Entegris; Mr. Nam Pyo Lee, Global Director of Contamination Control, Micron; Bertrand Loy, President and CEO, Entegris; YAB Dato' Seri Mukhriz Tun Mahathir, Menteri Besar Kedah, Malaysia; Bill Shaner, Senior Vice President, Advanced Materials Handling (AMH) Division, Entegris; Dr. Jin Ho Kim, Principal Engineer, Analysis Science & Engineering Team, Samsung; Mike Lloyd, Vice President Operation, AMH Division, Entegris; Derek Ong, Managing Director, Asia Hub Operations, AMH Division, Entegris (Photo: Business Wire)Peningkatan sebanyak 30% dalam kapasiti pembuatan FOUPs yang berteknologi canggih untuk memenuhi permintaan pelanggan bagi masa yang akan datang
 
SHANGHAI, CHINA/ SUWON, KOREA/ Hshinchu, Taiwan, 9 Nov (Bernama-BUSINESS WIRE) -- Entegris, Inc. (Nasdaq: ENTG), peneraju dalam pengkhususan bahan kimia dan material solutions yang canggih, telah mengumumkan pembukaan besar-besaran perluasan state-of-the-art clean manufacturing facility di Kulim, Malaysia pada hari ini. Dengan pelaburan yang berjumlah $30M USD, Entegris telah meningkatkan kapasiti pembuatan fasiliti Kulim sebanyak 30%, bagi memastikan syarikat menjadi rakan kongsi yang mantap bagi pembuatan semikonduktor terkemuka untuk masa yang akan datang.
 
Siaran media ini mempunyai ciri-ciri multimedia. Lihat siaran lengkap di sini: https://www.businesswire.com/news/home/20181107006052/en/
 
Revolusi Perindustrian Keempat mempunyai kesan yang sangat besar terhadap permbuatan Integrated Circuit (IC). Teknologi baru memerlukan sejumlah besar cip dan penekanan yang lebih besar terhadap prestasi dan kebolehpercayaan cip tersebut. “Piawaian baru ini menyeru kepada penyelesaian yang akan membolehkan masa depan teknologi dan kita melihat ini melalui peningkatan permintaan bagi produk pengendalian wafer” kata Bertrand Loy, Presiden dan CEO Entegris. “Untuk memenuhi lonjakan ini, kami telah mengembangkan kapasiti dan keupayaan pembuatan di Kulim , dengan menambahkan  perkakasan baru, mesin acuan dan banyak kemas kini di bahagian pemasangan untuk mewujudkan kemudahan perkilangan yang unggul dan tiada bandingan.”
 
“Perluasan state-of-the-art clean manufacturing facility membolehkan Entegris menyokong permintaan pengendalian wafer dan reticle secara global untuk menerajui nodes sekarang dan pada masa hadapan,” kata Bill Shaner, , Naib Presiden Kanan  Advanced Materials Handling Division, Entegris. “Perkembangan ini adalah jelas dan sejajar dengan keperluan industri yang berkembang untuk memenuhi permintaan yang tinggi untuk FOUP dan juga untuk memenuhi keperluan semasa untuk pod reticle EUV yang memenuhi syarat ASM yand dihasilkan oleh Entegris, yang mana ianya penting bagi pembuatan logik yang menggunakan proses litografi paling maju.
 
Mengenai Entegris
 
Entegris adalah peneraju dalam pengkhususan bahan kimia dan material solutions untuk industri mikroelektronik dan industri berteknologi tinggi yang lain. Entegris diiktiraf mempunyai sijil ISO 9001 dan juga mempunyai kemudahan pembuatan, perkhidmatan pelanggan dan / atau penyelidikan di Amerika Syarikat, China, Perancis, Jerman, Jepun, Malaysia, Singapura, Korea Selatan dan Taiwan.
 
Maklumat lanjut boleh layari www.entegris.com.
Galeri Multimedia/Foto Sedia Ada: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=51895808&lang=en
 
Media untuk dihubungi:  Asia dan Jepun
Kitty Xu
+86 21 80236591 
kitty.xu@entegris.com
 
Media untuk dihubungi: U.S dan Europe
Alexa Manocchio
+1 978 436 5659
alexa.manocchio@entegris.com 

Sumber: Entegris Inc.

--BERNAMA
 

 
 
 

Copyright @ 2019 MREM . All rights reserved.