PIPOC 2007  
       
  LANGKAWI INTERNATIONAL DIALOGUE  
       
  IKIM :THE ROLE OF ISLAMIC  
       
  KL OIC HEALTH  
       
  PERAK ROYAL EVENT  
       
  DEVELOPING 8 (D8) MINISTERS MEETING ON FOOD SECURITY  

 
 
 

Disember 05, 2020 -Sabtu

 
  PERSIDANGAN REKA BENTUK PERINDUSTRIAN SEDUNIA (WIDC) 2020 AKAN BERMULA PADA 25 NOVEMBER

Friday 20/11/2020

AsiaNet 86768

Table
Kapsyen: Pameran Anugerah CEID

YANTAI, China, 20 Nov., 2020 /Xinhua-AsiaNet/--
 
Persidangan Reka Bentuk Perindustrian Sedunia (WIDC) 2020 akan berlangsung dari 25 hingga 29 November di Yantai, Shandong. Persidangan itu akan dihoskan bersama oleh Kementerian Perindustrian dan Teknologi Maklumat dan Kerajaan Rakyat Wilayah Shandong. Semasa persidangan itu, Majlis Anugerah dan Pameran Reka Bentuk Perindustrian Cemerlang (CEID) China 2020 akan juga diadakan, menurut Pejabat Penerangan bagi Kerajaan Rakyat Perbandaran Yantai.

Dengan bertemakan Reka Bentuk Pintar & Jalan ke Masa Hadapan, persidangan itu menyatukan penasihat akademik, pakar praktikal, dan golongan elit yang berinovatif dari bidang pembuatan pintar global. Mereka akan melihat secara meluas model pembangunan dan jalan inovasi untuk reka bentuk perindustrian pada era maklumat dan kecerdasan, dan meneroka kemungkinan yang tidak terbatas bagi kreativiti di dalam reka bentuk dengan produk pintar, perkhidmatan pintar, bandar raya pintar dan platform pintar.

WIDC itu adalah satu acara pembangunan reka bentuk antarabangsa yang luar biasa yang diraikan oleh organisasi, institusi, dan perusahaan reka bentuk dari lebih 40 buah negara dan wilayah di seluruh dunia. Persidangan itu bertujuan menggalakkan penyatuan menyeluruh bagi reka bentuk perindustrian dengan pembangunan ekonomi dan sosial, dan pada masa yang sama menyediakan dorongan untuk pertukaran dan kerjasama reka bentuk.

Semasa pembukaan persidangan itu, Majlis Anugerah CEID 2020 akan diadakan, dengan mengumumkan 10 pemenang anugerah emas. Ini adalah anugerah nasional kerajaan yang pertama yang diluluskan oleh kerajaan pusat dan satu-satunya anugerah nasional di dalam bidang reka bentuk perindustrian di China. Pameran Anugerah CEID itu, yang merangkumi kawasan seluas 20,000 meter persegi, akan mempamerkan lebih daripada 1,000 karya luar biasa dan produk inovatif dari 14 industri di lebih 30 wilayah.
 
Sumber: Pejabat Penerangan bagi Kerajaan Rakyat Perbandaran Yantai

Pautan Lampiran Imej:
 
   Pautan: http://asianetnews.net/view-attachment?attach-id=377476
 
   Kapsyen: Logo WIDC2020
 
   Pautan: http://asianetnews.net/view-attachment?attach-id=377482
 
   Kapsyen: Pameran Anugerah CEID

--BERNAMA 

 
 
 

Copyright @ 2020 MREM . All rights reserved.