ADGSOM1 & ADGMIN1  
       
  LAUNCH OF THE 50TH ANNIVERSARY CELEBRATION OF RUKUN NEGARA  
       
  KL SUMMIT 2019  
       
  HAWANA 2018  
       
  AES 2016  
       

 
 
 

Julai 07, 2022 -Khamis

 
  CATHEON GAMING MELANTIK BEKAS KETUA ACTIVISION BLIZZARD BAGI APAC SEBAGAI KETUA PEGAWAI EKSEKUTIF

Thursday 23/06/2022Catheon Gaming Appoints Mark Aubrey, Former Activision Blizzard APAC Head, as CEO (Photo: Business Wire)
Catheon Gaming Melantik Mark Aubrey, Bekas Ketua Activision Blizzard bagi APAC, sebagai Ketua Pegawai Eksekutif (Foto: Business Wire)
 
  • William Wu dan Mark Aubrey akan berkhidmat sebagai Ketua Pegawai Eksekutif bersama bagi Catheon Gaming.
  • Mark Aubrey mempunyai lebih 19 tahun pengalaman di dalam industri permainan dengan sebuah rekod prestasi dalam membangun dan melaksanakan strategi global untuk membina syarikat-syarikat yang sangat berjaya.
  • Mark Aubrey dan William Wu akan menggabungkan kepakaran mereka untuk meningkatkan Catheon Gaming sebagai platform teknologi permainan blok rantai yang terulung untuk pembangun permainan.
HONG KONG & SYDNEY, 23 Jun (Bernama-BUSINESS WIRE) -- Catheon Gaming (“Syarikat itu”), syarikat permainan dan hiburan blok rantai bersepadu yang paling pesat berkembang, hari ini mengumumkan bahawa Mark Aubrey akan dilantik sebagai Ketua Pegawai Eksekutif bersama baharu bagi syarikat itu, berkuat kuasa 11 Julai, 2022. Aubrey akan bekerja bersama William Wu, Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif, untuk meningkatkan syarikat itu di dalam industri permainan blok rantai yang berkembang pesat. Catheon Gaming bekerjasama dengan pembangun permainan terkemuka dan pemegang IP untuk membangun dan melancarkan permainan blok rantai yang “terbaik di dalam kelasnya” dan membawa mereka kepada audiens yang seluas-luasnya.

Siaran akhbar ini mempunyai ciri-ciri multimedia. Lihat siaran lengkap di sini:
https://www.businesswire.com/news/home/20220622005994/en/

Aubrey menyertai Catheon Gaming sebagai Ketua Pegawai Eksekutif daripada peranan beliau sebelum ini sebagai Pengarah Urusan dan Ketua bagi Asia Pasifik (“APAC”) di Activision Blizzard, pembangun permainan terkemuka dan penerbit bagi perisian hiburan yang terkenal kerana mencipta beberapa daripada permainan yang paling terkenal di dalam industri itu, termasuk Call of Duty dan World of Warcraft. Mark Aubrey mempunyai lebih 19 tahun pengalaman di dalam industri hiburan dan permainan di rantau APAC.

Di Activision Blizzard, Aubrey bertanggungjawab dalam menguruskan semua yang menegak bagi kedua-dua operasi dan pasukan komersial dan pergi ke pasaran bagi Activision Publishing dan Blizzard Entertainment merentasi Australia/New Zealand, Jepun, Korea, India dan Greater Asia. Beliau menguruskan pasukan-pasukan pekerja yang besar merentasi empat pejabat serantau dan memegang tanggungjawab P&L sepenuhnya untuk APAC, rantau Web3 yang paling penting di seluruh dunia dengan majoriti hasil permainan dan bilangan pengguna Web3 yang paling ramai.

Sebelum ke Activision Blizzard, Aubrey bekerja agak lama di Warner Bros. Entertainment sebagai Pengarah Pemasaran Kumpulan, dengan memacukan sinergi dan peluang komersial merentasi kumpulan (Hiburan Rumah, Teater, Televisyen, HBO, Permainan, Produk Pengguna dan Pengedaran Digital). Aubrey memiliki Ijazah Sarjana Muda Perniagaan dan Pemasaran dari Universiti Newcastle.

“Saya gembira dengan pelantikan Mark Aubrey sebagai Ketua Pegawai Eksekutif bagi Catheon Gaming dan berharap dapat bekerja bersama Mark untuk memimpin Catheon Gaming ke fasa pertumbuhan menarik yang seterusnya,” kata William Wu, Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif bagi Catheon Gaming. “Mark membawa kepakaran permainan bertaraf dunia yang mendalam pada tahap yang paling tinggi, setelah menerajui bahagian APAC yang sangat relevan bagi pembangun dan penerbit permainan yang paling berjaya di dunia.”

William Wu mula-mula mengasaskan SolChicks pada September 2021 dan seterusnya Catheon Gaming, dengan melancarkan 20 tajuk dalam tempoh sembilan bulan. Dengan pelantikan Aubrey, Wu akan memberi tumpuan kepada visi dan strategi jangka panjang syarikat itu, sambil kekal terlibat sepenuhnya di dalam operasi bagi Catheon dan SolChicks.

Maklumat mengenai Catheon Gaming
Catheon Gaming ialah syarikat permainan dan hiburan blok rantai bersepadu yang paling pesat berkembang di seluruh dunia, dengan sebuah portfolio yang mengandungi lebih 20 permainan setakat 10 Jun 2022. Francais utama syarikat itu, SolChicks, memasuki pasaran berikutan kejayaan mengumpulkan dana daripada pelbagai pelabur modal teroka, institusi dan rakan pelancaran. Syarikat itu membawa kepakaran teknikal, permainan dan pemasaran bersama-sama dengan berakar umbi yang mendalam di dalam industri blok rantai. Strategi syarikat itu adalah untuk bekerjasama dengan pembangun permainan terkemuka dan pemegang IP untuk membangun dan melancarkan permainan blok rantai yang “terbaik di dalam kelasnya” dan membawa mereka kepada audiens yang seluas-luasnya.

Untuk maklumat lanjut, sila layari: https://catheongaming.com/.

Lihat versi sumber di  businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220622005994/en/

Hubungi

Untuk pertanyaan media, sila hubungi:
media@catheongaming.com

Sumber : Catheon Gaming

Teks bahasa sumber asal pengumuman ini adalah versi rasmi yang sahih. Terjemahan yang disediakan hanya sebagai penyesuaian sahaja, dan hendaklah di silang-rujuk dengan teks bahasa sumber, yang satu-satunya versi teks dengan kesan undang-undang.

--BERNAMA

 

 
 
 

Copyright @ 2022 MREM . All rights reserved.