ADGSOM1 & ADGMIN1  
       
  LAUNCH OF THE 50TH ANNIVERSARY CELEBRATION OF RUKUN NEGARA  
       
  KL SUMMIT 2019  
       
  HAWANA 2018  
       
  AES 2016  
       

 
 
 

September 25, 2023 -Isnin

 
  BANDAR RAYA JINGXI MENUBUHKAN SEBUAH PUSAT PENGALAMAN E-DAGANG RENTAS SEMPADAN UNTUK MEWUJUDKAN SEBUAH MODEL BAHARU BAGI PERDAGANGAN SEMPADAN

Friday 12/08/2022

AsiaNet 97411

Table
 
Pelanggan sedang mengalami “Pembelian Dalam Talian” di Pusat Pengalaman E-dagang Rentas sempadan Jingxi.


NANNING, China, 12 Ogos, 2022 /Xinhua-AsiaNet/--

Baru-baru ini, Pusat Pengalaman E-dagang Rentas sempadan Jingxi & Pusat Perkhidmatan Awam E-dagang Jingxi di Baise, Wilayah Autonomi Guangxi Zhuang telah dirasmikan. Model baharu ini bagi e-dagang rentas sempadan akan membantu mengurangkan kos operasi dan pengurusan bagi perusahaan perdagangan rentas sempadan, meningkatkan tahap kemudahan bagi perdagangan rentas sempadan, dan juga membantu ciri-ciri produk pertanian Jingxi “menjadi global, mengembangkan pasaran mereka, dan dijual di seluruh dunia”.

Deng Peibin, pengerusi bagi Guangxi Jingxi Ruitai Food Co., Ltd., berkata bahawa syarikat itu terutamanya menjual hawthorn berbuah besar Jingxi dan ciri-ciri lain bagi produk pertanian melalui saluran luar talian pada masa lalu. Sekarang, melalui platform E-dagang Rentas sempadan Jingxi, lebih banyak produk boleh dijual ke seluruh dunia. Menurut data bagi Pejabat E-dagang Jingxi, pada separuh pertama tahun 2022, urus niaga e-dagang di Jingxi terus meningkat, dengan rangkaian jualan bagi produk luar bandar sebanyak RMB 9,440,000.

Menurut Jabatan Publisiti bagi Bandar Raya Jingxi, Jingxi terletak berhampiran dengan sempadan China-Vietnam. Pelabuhan Longbang adalah satu daripada pelabuhan kelas pertama kebangsaan bagi China. Selepas menjadi sebuah pelabuhan antarabangsa pada tahun 2021, orang ramai, barangan dan kenderaan dari seluruh dunia boleh masuk atau keluar meninggalkan negara itu melalui Pelabuhan Longbang. Pusat Pengalaman E-dagang Rentas sempadan Jingxi akan bergantung kepada Pelabuhan Longbang untuk melaksanakan pembinaan bagi platform perkhidmatan awam untuk rentas sempadan e-dagang dan perdagangan sempadan digital, meningkatkan kecekapan pelepasan kastam di pelabuhan, meningkatkan pengalaman membeli-belah rentas sempadan, mengoptimumkan persekitaran perniagaan, dan meningkatkan pembangunan ekonomi bagi pelabuhan itu.

Sumber: Jabatan Publisiti bagi Bandar Raya Jingxi
 
Pautan Lampiran Imej:

Pautan: http://asianetnews.net/view-attachment?attach-id=427329

Kapsyen: Pelanggan sedang mengalami “Pembelian Dalam Talian” di Pusat Pengalaman E-dagang Rentas sempadan Jingxi.

Pautan: http://asianetnews.net/view-attachment?attach-id=427340

Kapsyen:  Pelanggan membeli barangan di Pusat Pengalaman E-dagang Rentas sempadan Jingxi.

--BERNAMA

 
 
 

Copyright @ 2023 MREM . All rights reserved.