ADGSOM1 & ADGMIN1  
       
  LAUNCH OF THE 50TH ANNIVERSARY CELEBRATION OF RUKUN NEGARA  
       
  KL SUMMIT 2019  
       
  HAWANA 2018  
       
  AES 2016  
       

 
 
 

Januari 29, 2023 -Ahad

 
  HYATT MENGUKUHKAN KEDUDUKAN SEBAGAI PENERAJU DALAM SEGMEN MEWAH, GAYA HIDUP DAN MASA SENGGANG BAGI TAHUN 2023 DAN SETERUSNYA, DENGAN REKOD PERANCANGAN GLOBAL DALAM PERSEDIAAN

Wednesday 25/01/2023Pertumbuhan transformatif Hyatt diteruskan dengan pengambilalihan terancang Dream Hotel Group, pengembangan global jenama Caption oleh Hyatt dan pertumbuhan organik portfolio global Hyatt

CHICAGO, 25 Jan (Bernama-BUSINESS WIRE) -- Hyatt Hotels Corporation (NYSE: H) berkongsi hari ini bahawa Hyatt berada pada kedudukan untuk pertumbuhan transformatif yang berterusan bagi tahun 2023 dan seterusnya, dengan rekod perancangan dalam persediaan iaitu kira-kira 117,000 bilik di seluruh dunia setakat akhir tahun 2022. Terutamanya, hampir satu daripada empat perancangan hartanah dalam persediaan diklasifikasikan sebagai hotel gaya hidup, mewakili 10 peratus daripada pangkalan hotel sedia ada, mengukuhkan lagi kedudukan Hyatt sebagai peneraju dalam segmen mewah, gaya hidup dan masa senggang. Pertumbuhan ketara hartanah bernilai tinggi dalam portfolio Hyatt ini meluaskan pengalaman menarik tetamu yang boleh terus memacu penembusan kesetiaan World of Hyatt merentasi portfolio Hyatt.

Pemacu penting pertumbuhan ini ialah Pengambilalihan aset ringan jenama hotel gaya hidup dan platform pengurusan Dream Hotel Group yang dijangkakan akan membawa jenama hotel gaya hidup yang mantap – termasuk Dream Hotels, Unscripted Hotels dan The Chatwal – ke dalam portfolio Hyatt. Hartanah Dream Hotel Group terkenal dengan hospitaliti pengalaman yang disediakan termasuk restoran popular dan tempat hiburan malam hari yang dibina dalam pemprograman strategik dan tidak konvensional, serta kerjasama jenama, digandingkan dengan reka bentuk terkemuka yang mengimbangi bahan dengan kualiti menarik. Pengambilalihan tersebut akan mengalu-alukan lebih daripada 600 rakan sekerja baharu ke dalam keluarga Hyatt, membawa kepakaran ketara dalam hospitaliti pengalaman kepada portfolio global penawaran gaya hidup Hyatt dan mengembangkan jejak jenama Hyatt di destinasi strategik termasuk Nashville, Hollywood, Las Vegas, South Beach, Saint Lucia, Doha dan Bandar New York. Ini juga akan menandakan kemasukan jenama Hyatt ke dalam pasaran seperti Catskills di New York dan Valle de Guadalupe di Mexico.

Di samping itu, jenama Caption oleh Hyatt – yang menggabungkan reka bentuk dan keselesaan hotel kelas tinggi, gaya hidup ke hadapan dengan fleksibiliti hartanah perkhidmatan terhad – bersedia untuk pertumbuhan ketara berikutan kejayaan pembukaan Caption oleh Hyatt Beale Street Memphis pada tahun 2022. Jenama itu dijangka mengembangkan kehadirannya di Tennessee bersama Caption oleh Hyatt Chattanooga dengan kerjasama 3H Group (dijangkakan untuk tahun 2024) dan memasuki California bersama Caption oleh Hyatt Roseville dengan kerjasama LRE & Companies dan American Hospitality Services, Inc. dan Caption oleh Hyatt Sacramento dengan kerjasama Presidio Hotel Development LLC dan 29th Street Capital (kedua-duanya dijangkakan pada tahun 2026). Jenama Caption oleh Hyatt sedang berkembang pada peringkat antarabangsa dengan hartanah yang diumumkan sebelum ini dijangkakan dibuka di China dan Jepun pada tahun 2023, Vietnam pada tahun 2025 dan Sydney dalam beberapa tahun yang akan datang. Beroperasi dengan asas mengambil berat terhadap orang ramai dan tempat, serta mencipta hubungan antara mereka, jenama Caption oleh Hyatt komited untuk mengambil pelbagai bakat, vendor, tukang dan pembekal – dan meraikan kepelbagaian orang ramai dalam komuniti di tempat Caption oleh hotel Hyatt berada.

“Melalui strategi pertumbuhan jangka panjang kami yang dihasratkan dan melalui kerjasama rapat dengan pemilik, Hyatt menawarkan pertumbuhan bilik bersih organik yang menerajui industri selama lima tahun,” kata Jim Chu, naib presiden eksekutif, ketua pegawai pertumbuhan, Hyatt. “Pemilik mahu bekerjasama dengan kami kerana kepakaran, rekod prestasi dan kedudukan optimum kami dalam industri. Kami mempunyai skala global, tetapi kami cukup tangkas mencipta hubungan peribadi, menggunakan pengalaman kami sendiri dan memimpin dengan empati.”

Hartanah Mewah, Gaya Hidup & Masa Senggang Baharu dalam Pasaran Terkemuka

Hyatt menjangkakan pertumbuhan organik tambahan merentasi penawaran mewah, gaya hidup dan masa senggang, membawa reka bentuk yang bijak, makanan dan minuman berinovatif, serta perkhidmatan yang diperibadikan di seluruh dunia.

Jenama Park Hyatt ditetapkan untuk:

- Memantapkan semula kehadirannya di Afrika Selatan dengan Park Hyatt Johannesburg pada lewat tahun 2023 dan membuat pintu masuk ke Maghribi dengan Park Hyatt Marrakech, menawarkan keanggunan resort mewah dengan daya tarikan Maghribi.

- Kembali ke London dengan Park Hyatt London Sungai Thames dan berkembang di rantau Asia Pasifik dengan Park Hyatt Taipei (Taiwan), Park Hyatt Kuala Lumpur (Malaysia) dan Park Hyatt Phu Quoc (Vietnam) pada tahun 2024.

Pada tahun 2023, jenama Andaz akan meraikan pengembangan ke dalam pasaran baharu dengan:

Andaz Doha di Qatar, yang akan membawa reka bentuk dan seni kontemporari berinspirasikan tempatan ke tahap baharu, menawarkan tetamu dengan tempat makan titik sentuh terkemuka dan berinovatif termasuk restoran terkenal Afrika Selatan dan restoran makanan jalanan Singapura.

Andaz Pattaya Pantai Jomtien di Thailand akan memberikan tempat percutian pinggir pantai yang subur dan terpencil dengan menyediakan cara yang tidak terkira banyaknya supaya tetamu dapat berhubung dengan budaya Thai setempat, daripada lawatan ke destinasi sehingga hidangan asli, kesejahteraan dan aktiviti keluarga.

Andaz Bandar Mexico Condesa, yang menghubungkan budaya Mexico dengan seni bina tradisional dan hiasan berimaginatif, baru-baru ini membuka pintu untuk kunjungan pada bulan Januari.

Andaz Macau, yang akan ditetapkan dalam satu daripada destinasi mesyuarat dan acara paling ikonik dan canggih di Asia – Pusat Konvensyen Antarabangsa Galaxy (GICC) – akan melakukan kemunculan buat kali pertama sebagai hotel Andaz terbesar di dunia dengan lebih daripada 700 bilik dan suite.

Andaz Nanjing Hexi di Tanah Besar China, yang akan menyepadukan semangat eklektik Nanjing moden dan sejarah budaya akademik makmur yang panjang.

Koleksi Tanpa Had dan Koleksi Bebas Hyatt, yang terdiri daripada jenama kelas tinggi kepada gaya hidup mewah, menampilkan perancangan dalam persediaan sihat dengan jangkaan pembukaan pada tahun 2023 dan 2024 termasuk:

- Pertumbuhan jenama Thompson Hotels bersama dua oasis bandar yang bergaya akan melakukan kemunculan buat kali pertama dengan Thompson Palm Springs dan Thompson Houston.

- Pengembangan jenama Hyatt Centric di destinasi utama yang menghubungkan tetamu dengan bahagian paling penting dalam tindakan, termasuk Hyatt Centric Congress Avenue Austin, Hyatt Centric Zhongshan Park Shanghai dan Hyatt Centric Xi’an Gaoxin.

- Kemunculan buat kali pertama jenama Destination oleh Hyatt yang dijangkakan di Florida dengan pusat peranginan golf terkemuka 18 lubang yang menghijau Pusat Peranginan & Golf Banyan Cay di West Palm Beach, serta di Asia Pasifik dengan Pusat Peranginan Utama di Qingchengshan, China.

- Kemunculan terancang buat kali pertama jenama JdV oleh Hyatt di Rhode Island, dengan The Pell, hotel pantai yang meriah terletak di bahagian tengah Pulau Aquidneck di Middletown dan di Goa dengan pembukaan Ronil yang dijangkakan, berada di atas 1.6 ekar tanah pantai di Baga, India.

- Pembukaan Hotel Butik NUMU yang dijangkakan, sebahagian daripada The Unbound Collection oleh Hyatt, di San Miguel de Allende, Mexico.

Memperkenalkan Jenama Utama Semua Inklusif Di Seluruh Dunia

Hyatt menawarkan satu daripada portfolio pusat peranginan semua inklusif mewah yang terbesar di dunia termasuk perancangan dalam persediaan sihat pembukaan yang dijangkakan pada tahun 2023 diterajui oleh pertumbuhan di seluruh destinasi Laut Hitam popular di Bulgaria dan pelancaran Secrets Impression Resorts & Spas baru-baru ini, produk yang pertama seumpamanya direka bentuk untuk menyampaikan perkhidmatan dan kemudahan tahap tertinggi semua inklusif yang mewah. Barisan butik intim, tempat istirahat orang dewasa sahaja ini menawarkan pengalaman peribadi yang eksklusif, perkhidmatan pelayan tetamu khas dan gastronomi terpilih yang direka bentuk untuk melampaui jangkaan. Tambahan barisan baharu meraikan pembukaan Secrets Impression Moxché Playa del Carmen pada bulan Disember 2022 dan menjangka akan mengalu-alukan hartanah keduanya, Secrets Impression Isla Mujeres lewat tahun ini.

Pertumbuhan Perkhidmatan Terhad di Destinasi Percutian Terbaik Menarik Minat Keluarga dan Pengunjung Masa Senggang

Dengan lebih daripada 400 Hyatt Place dan hampir 130 hartanah Hyatt House di destinasi pelancongan utama di seluruh dunia, jenama perkhidmatan terhad Hyatt terus meluaskan pangkalan pelanggan kumpulan itu bagi menarik minat pengunjung masa senggang dan keluarga mencari pengalaman hotel yang santai dan lancar. Baru-baru ini, jenama Hyatt House menjalani penambahbaikan jenama untuk meraikan semua pengaturan perjalanan, jauh dan dekat. Pengunjung yang menginap di hotel Hyatt House di seluruh dunia boleh menyesuaikan diri mereka seperti berada di rumah sendiri, sama ada ia percutian keluarga, bertemu semula dengan rakan atau melanjutkan perjalanan perniagaan.

Hyatt dijangkakan menambah barisan hartanah Hyatt Place dan Hyatt House yang menarik di seluruh dunia pada tahun-tahun yang akan datang termasuk di kawasan popular masa senggang dan destinasi pelancongan perniagaan utama yang baharu muncul di Amerika Syarikat dan Kanada, seperti Hyatt House Bandar Traverse (Michigan), Hyatt House Bozeman (Montana), Hyatt Place Cape Canaveral (Florida), Hyatt House Roseville (California), Hyatt Place Toronto – Pusat Bandar/Jalan Jarvis (Ontario) dan Hyatt Place Mississauga - Pusat Korporat Lapangan Terbang (Ontario). Selain itu, pada tahun 2023 jenama tersebut dijangka membuat kemasukan pasaran antarabangsa di Guyana dan Estonia.

Untuk maklumat lanjut tentang hotel Hyatt, sila kunjungi: www.hyatt.com.

Istilah “Hyatt” digunakan dalam siaran ini untuk kemudahan merujuk kepada Hyatt Hotels Corporation dan/atau satu atau lebih banyak ahli gabungan syarikat tersebut.

Maklumat Tentang Hyatt Hotels Corporation

Hyatt Hotels Corporation, yang beribu pejabat di Chicago, ialah syarikat hospitaliti global terkemuka yang berpandukan kepada tujuan penubuhan – untuk menjaga ramai individu supaya mereka boleh menjadi yang terbaik. Setakat 30 September 2022, portfolio Syarikat sudah mengandungi lebih daripada 1,200 hotel dan hartanah semua termasuk di 72 negara merentasi enam benua. Tawaran Syarikat merangkumi jenama dalam Koleksi Abadi, termasuk Park Hyatt®Grand Hyatt®Hyatt Regency®Hyatt®Hyatt Residence Club®Hyatt Place®Hyatt House® dan UrCove; Koleksi Tanpa Had, termasuk Miraval®Alila®Andaz®Thompson Hotels®Hyatt Centric® dan Caption by Hyatt; Koleksi Bebas, termasuk The Unbound Collection by Hyatt®Destination by Hyatt™ dan JdV by Hyatt™; dan Koleksi Inklusif, termasuk Hyatt Ziva®Hyatt Zilara®Zoëtry® Wellness & Spa ResortsSecrets® Resorts & SpasBreathless Resorts & Spas®Dreams® Resorts & SpasVivid Hotels & Resorts®Alua Hotels & Resorts® dan Sunscape® Resorts & Spas. Anak syarikat yang mengendalikan program kesetiaan World of Hyatt® ialah ALG Vacations®, Unlimited Vacation Club®, Perkhidmatan pengurusan destinasi Amstar DMC dan perkhidmatan teknologi Trisept Solutions®. Untuk maklumat lanjut, sila kunjungi www.hyatt.com.

Pernyataan Pandang ke Hadapan

Pernyataan Pandang ke Hadapan dalam siaran akhbar ini, yang bukan fakta sejarah, ialah pernyataan pandang ke hadapan dalam pengertian Akta Pembaharuan Litigasi Sekuriti Persendirian 1995. Ini termasuk pernyataan tentang rancangan pertumbuhan, jangkaan pembukaan, perancangan dalam persediaan, pengambilalihan terancang dan kedudukan dalam segmen mewah, gaya hidup dan masa senggang. Keputusan, prestasi atau pencapaian sebenar kami mungkin berbeza dengan banyak daripada yang dinyatakan atau tersirat oleh pernyataan pandang ke hadapan ini. Dalam sesetengah hal, anda boleh mengenal pasti pernyataan pandang ke hadapan dengan menggunakan perkataan seperti “mungkin boleh,” “boleh,” “jangka,” “berniat,” “rancang,” “cari,” “duga,” “percaya,” “anggar,” “ramal,” “berpotensi,” “teruskan,” “kemungkinan,” “akan,” “mungkin akan” dan kelainan istilah ini dan ungkapan serupa, atau sifat negatif istilah ini atau ungkapan serupa. Pernyataan pandang ke hadapan tersebut sudah tentu berdasarkan anggaran dan andaian yang, sungguhpun dianggap munasabah oleh kami dan pengurusan kami, ia sememangnya masih belum pasti. Faktor yang boleh menyebabkan pencapaian sebenar berbeza dengan banyak daripada jangkaan semasa termasuk, tetapi tidak terhad kepada: risiko berkaitan dengan pengambilalihan Apple Leisure Group, termasuk kejayaan integrasi perniagaan Apple Leisure Group; tempoh dan keparahan pandemik COVID-19 atau apa-apa kemunculan tambahan dan kadar pemulihan berikutan pandemik atau apa-apa kemunculan tambahan; kesan jangka pendek dan jangka panjang pandemik COVID-19, termasuk ke atas permintaan untuk perjalanan, sementara dan kumpulan perniagaan dan tahap keyakinan pengguna; impak tindakan yang diambil oleh kerajaan, perniagaan, atau individu sebagai respons kepada pandemik COVID-19 atau apa-apa kemunculan tambahan ke atas ekonomi global dan serantau, had atau larangan perjalanan dan aktiviti ekonomi; keupayaan pemilik pihak ketiga, pemegang francais, atau rakan kongsi usaha niaga hospitaliti untuk berjaya mengemudi impak pandemik COVID-19 atau apa-apa kemunculan tambahan; ketidaktentuan ekonomi secara umum dalam pasaran global utama dan keadaan ekonomi global yang semakin teruk atau tahap pertumbuhan ekonomi yang rendah; kadar dan rentak pemulihan ekonomi berikutan kemerosotan ekonomi; kekangan dan gangguan rantaian bekalan global, peningkatan kos buruh dan bahan berkaitan dengan pembinaan dan peningkatan kos disebabkan oleh inflasi atau faktor lain yang mungkin tidak dapat diimbangi sepenuhnya oleh peningkatan hasil dalam perniagaan kami; risiko yang menjejaskan segmen mewah, pusat peranginan dan penginapan semua termasuk; tahap berbelanja dalam segmen perniagaan, masa senggang dan kumpulan, serta keyakinan pengguna; penurunan dalam kadar penginapan dan purata harian; keterlihatan terhad dengan tempahan pada masa akan datang; kehilangan kakitangan utama; keadaan politik dan geopolitik domestik dan antarabangsa, termasuk pergolakan politik atau rusuhan awam atau perubahan dalam dasar perdagangan; permusuhan, atau takut kepada permusuhan, termasuk serangan pengganas pada masa akan datang, yang menjejaskan perjalanan; kemalangan berkaitan perjalanan; bencana alam atau buatan manusia seperti gempa bumi, tsunami, puting beliung, taufan, banjir, kebakaran hutan, tumpahan minyak, kejadian nuklear dan wabak global pandemik atau penyakit berjangkit, atau takut kepada wabak tersebut; keupayaan kami untuk berjaya mencapai tahap keuntungan operasi tertentu di hotel yang mempunyai ujian prestasi atau jaminan yang memihak kepada pemilik pihak ketiga kami; impak pengubahsuaian dan pembangunan semula hotel; risiko berkaitan dengan rancangan peruntukan modal kami, program pembelian semula saham dan pembayaran dividen, termasuk pengurangan, atau penghapusan atau penggantungan, aktiviti pembelian semula atau pembayaran dividen; sifat bermusim dan kitaran perniagaan hartanah dan hospitaliti; perubahan dalam susunan taburan, seperti melalui perantara perjalanan internet; perubahan dalam citarasa dan pilihan pelanggan kami; hubungan dengan rakan sekerja dan kesatuan sekerja, serta perubahan dalam undang-undang buruh; keadaan kewangan dan hubungan kami dengan, pemilik hartanah pihak ketiga, pemegang francais dan rakan kongsi usaha niaga hospitaliti; kemungkinan ketidakupayaan pemilik pihak ketiga, pemegang francais, atau rakan kongsi pembangunan untuk mengakses modal yang diperlukan untuk membiayai operasi semasa atau melaksanakan rancangan untuk pertumbuhan kami; risiko berkaitan dengan potensi pengambilalihan dan pelupusan, serta pengenalan konsep jenama baharu; masa pengambilalihan dan pelupusan, serta keupayaan kami untuk berjaya mengintegrasikan pengambilalihan yang lengkap dengan operasi sedia ada; kegagalan menyempurnakan transaksi yang dicadangkan (termasuk kegagalan memenuhi syarat mencapai persetujuan atau memperoleh kelulusan yang diperlukan); keupayaan kami untuk berjaya melaksanakan strategi kami bagi mengembangkan pengurusan dan perniagaan francais kami sambil pada masa yang sama mengurangkan aset berasaskan hartanah kami dalam jangka masa yang disasarkan dan pada nilai yang dijangkakan; penurunan dalam nilai aset hartanah kami; penamatan perjanjian pengurusan atau francais kami yang tidak dijangkakan; perubahan dalam undang-undang cukai persekutuan, negeri, tempatan, atau asing; kenaikan kadar faedah, upah dan kos operasi lain; turun naik kadar tukaran mata wang asing atau penstrukturan semula mata wang; kekurangan penerimaan jenama atau inovasi baharu; turun naik umum pasaran modal dan keupayaan kami untuk mengakses pasaran sedemikian; perubahan persekitaran berdaya saing dalam industri kami, termasuk akibat daripada pandemik COVID-19, penggabungan industri dan pasaran tempat kami beroperasi; keupayaan kami untuk berjaya meluaskan program kesetiaan World of Hyatt dan program keahlian berbayar Kelab Percutian Tanpa Had; kejadian siber dan kegagalan teknologi maklumat; hasil prosiding undang-undang atau pentadbiran; pelanggaran peraturan atau undang-undang berkaitan dengan perniagaan francais kami; dan risiko lain yang dibincangkan dalam pemfailan Syarikat dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (“SEC”), termasuk laporan tahunan kami dalam Borang 10-K dan Laporan Suku Tahunan kami dalam Borang 10-Q, yang pemfailan boleh didapati daripada SEC. Faktor ini tidak semestinya semua faktor penting yang boleh menyebabkan keputusan, prestasi atau pencapaian sebenar kami menjadi berbeza dengan banyak daripada yang dinyatakan atau tersirat oleh mana-mana pernyataan pandang ke hadapan kami. Kami memberi amaran kepada anda supaya tidak meletakkan pergantungan yang tidak wajar pada mana-mana pernyataan pandang ke hadapan, yang dibuat hanya pada tarikh siaran akhbar ini. Kami tidak bertanggungjawab untuk mengemas kini secara terbuka mana-mana pernyataan pandang ke hadapan ini untuk menggambarkan keputusan sebenar, maklumat baharu atau peristiwa pada masa akan datang, perubahan dalam andaian atau perubahan dalam faktor lain yang memberi kesan kepada pernyataan pandang ke hadapan, kecuali setakat yang diperlukan oleh undang-undang berkenaan. Jika kami mengemas kini satu atau lebih banyak pernyataan pandang ke hadapan, tiada kesimpulan perlu dibuat bahawa kami akan melakukan kemas kini tambahan berkenaan dengan pernyataan tersebut atau pernyataan pandang ke hadapan yang lain.

Teks bahasa sumber asal pengumuman ini adalah versi rasmi yang sahih. Terjemahan yang disediakan hanya sebagai penyesuaian sahaja, dan hendaklah di silang-rujuk dengan teks bahasa sumber, yang satu-satunya versi teks dengan kesan undang-undang.

Individu untuk Dihubungi

Glennie Janssen
Hyatt
glennie.janssen@hyatt.com
 
Sumber: Hyatt Hotels Corporation

--BERNAMA

 

 
 
 

Copyright @ 2023 MREM . All rights reserved.