ADGSOM1 & ADGMIN1  
       
  LAUNCH OF THE 50TH ANNIVERSARY CELEBRATION OF RUKUN NEGARA  
       
  KL SUMMIT 2019  
       
  HAWANA 2018  
       
  AES 2016  
       

 
 
 

Mac 30, 2023 -Khamis

 
  MALAYSIAN SOCIETY OF PLASTIC AND RECONSTRUCTIVE SURGERY MENGANJURKAN ACARA RANGKAIAN DAN PEMBELAJARAN YANG LUAS UNTUK PAKAR BEDAH PLASTIK DAN RESIDEN

Friday 27/01/2023Simposium dua hari itu akan memberi tumpuan utama kepada pembedahan payudara kosmetik, dengan dua demonstrasi pembedahan secara langsung. Mata CPD akan diberikan kepada semua pakar bedah yang mengambil bahagian.

KUALA LUMPUR, Malaysia, 27 Jan (Bernama-PRNewswire) -- The Malaysian Society for Plastic and Reconstructive Surgery (MSPRS) akan menganjurkan acara pertama mereka untuk tahun ini, "Cosmetic Breast Surgery - symposium and live surgery" pada 25 dan 26 Februari 2023, dianjurkan bersama DoctorOnCallPRO, platform penjagaan kesihatan digital terkemuka di Malaysia. Acara ini akan diadakan di The Dorsett Kuala Lumpur dan Beverly Wilshire Medical Centre pada tarikh masing-masing. 

Acara eksklusif ini akan diadakan untuk menghimpunkan cendekiawan dalam persatuan pembedahan plastik, di dalam dan di luar Malaysia,   untuk menggalakkan peluang pertumbuhan dan rangkaian, terutamanya antara residen dan doktor pakar yang lain.

Simposium pada hari pertama akan menampilkan sesi pembelajaran dan perkongsian oleh pakar bedah yang berpengalaman, yang meliputi aspek penting dalam pembedahan payudara kosmetik. Penceramah terkenal termasuk   Dato' Dr. Jalil Jidon   (Beverly Wilshire),   Dr. Lee Kim Siea   (M Clinic),   Dr. Normala Basiron   (Hospital Kuala Lumpur),   Dr Mohamad Nasir Zahari   (Beverly Wilshire),   Dr. Ananda Dorai   (Thomson Hospital), dan   Dr. Yeoh Tze Ming   (Sunway Medical Centre).

Hari kedua acara ini akan menyaksikan dua pembedahan secara langsung yang dilakukan oleh pakar bedah berpengalaman dan nama-nama terkenal dalam persatuan iaitu   Dato' Dr. Jalil Jidon   dan   Dato' Dr. David Cheah Sin Hing   (Gleneagles Hospital). Mata Continuous Professional Development (CPD) dan sijil kehadiran akan diberikan kepada semua peserta pada kedua-dua sesi.

"Kami telah mengatur pelbagai topik untuk merangkumi seni dan sains pembedahan payudara kosmetik daripada pembesaran implan payudara silikon kepada cantuman lemak dan pengurangan payudara. Di samping itu, kami juga mengadakan sesi mengenai pembinaan semula payudara untuk kes-kes bukan kosmetik serta perbincangan panel mengenai kes-kes yang kompleks."  kata Dr. Wan Syazli Rodzaian bin Wan Ahmad Kamal, pengerusi jawatankuasa penganjur acara.

Pembedahan payudara kosmetik adalah prosedur yang kompleks, dan adalah penting untuk mendapatkan nasihat perubatan yang betul daripada pihak profesional yang disahkan sebelum meneruskan prosedur tersebut.   National Specialist Register   menyenaraikan nama semua pakar yang diperakui, yang membolehkan aliran maklumat yang telus untuk pesakit dan orang awam, langkah penting dalam peraturan amalan pembedahan plastik di Malaysia.

Jemputan ke acara ini terbuka kepada semua pakar bedah plastik dan residen pembedahan plastik dari seluruh dunia. Ia juga akan menjadi peluang yang baik bagi penaja untuk mengembangkan rangkaian mereka dan memupuk hubungan dengan pakar bedah, dengan ruang dan platform untuk menyokong perkhidmatan dan peranti perubatan mereka yang memberi manfaat kepada amalan pembedahan plastik dan rekonstruktif.   Bakal penaja yang berminat untuk menyertai acara ini boleh berhubung dengan seketariat.

Acara ini ditaja oleh Beverly Wilshire Medical Centre, Everteam Malaysia, Arion Laboratories, Humedical, Celestemal Pharma, Motiva, Alpha Health dan Delta MediSains. Dapatkan jadual perjalanan terperinci di   sini .

Pautan pendaftaran -   https://forms.gle/93GxcYCTynsrz48d7

Mengenai MSPRS

Persatuan Pembedahan Plastik dan Rekonstruktif Malaysia telah ditubuhkan pada tahun 2009 dengan tujuan untuk membina rangkaian yang kukuh di kalangan pakar bedah plastik dan residen, di mana idea dan pengetahuan boleh ditukar dan maklumat berharga dapat dikongsi. Persatuan itu yang diketuai Presidennya, Dr. Shah Jumaat Mohd.Yussof, kini mempunyai 9 ahli lembaga yang berusaha untuk menyediakan latihan dan pendidikan berkualiti tinggi kepada persatuan. Setiap tahun pelbagai acara seperti simposium, persidangan dan bengkel dianjurkan oleh masyarakat untuk menyokong pendidikan pembedahan berterusan bagi semua ahli. Lawati laman web   www.msprs.org.my

Contact Information:
Name: Chiak Tang
Email: chiak.tang@doctoroncall.com.my

Sumber: DoctorOnCall

--BERNAMA

 
 
 

Copyright @ 2023 MREM . All rights reserved.